Chokladtårta med grädde och rostade hasselnötter

NYHET
Chokladtårta med grädde och rostade hasselnötter
Foto: Tv4

Chokladtårta med grädde och rostade hasselnötter

15 ingredienser

1 h

Vem blir inte imponerad av en maffig chokladtårta till efterrätt? Den här goda tårtan med grädde och rostade hasselnötter blir en fullträff till dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se avsnittet här!
Halv åtta hos mig 2025

Se avsnittet här!

På TV4 Play kan du se alla avsnitt av höstens program av Halv åtta hos mig 2025

Läs mer

Ingredienser

6 - 8 portioner

Tårtbotten

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • flytande margarin (eller smör till formen)
  • ströbröd (till formen)

Fyllning och garnering

  • 100 g hasselnötter
  • 200 g blockchoklad
  • 7,5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • banan
  • hallon

Gör så här

Tårtbotten

  1. Vispa ägg och 2,5 dl socker vitt och poröst.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver i en annan bunke. Se till så att allt är jämnt fördelat.
  3. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda i den nedre delen av ugnen i ca 30 minuter på 175 grader.

Fyllning och garnering

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. Hacka blockchokladen och nötterna i ungefär lika stora bitar.
  3. Vispa grädden hårt med strösocker och vaniljsocker.
  4. Vänd ner chokladen och nötterna i grädden.
  5. Stjälp ut kakan från formen när den har svalnat och dela den på tjockleken.
  6. Varva tårtbottnarna med choklad- och hasselnötsgrädden samt mosad banan.
  7. Dela tårtan i bitar och servera färska hallon till.