Chokladtårta med chokladglasyr

Chokladtårta med chokladglasyr
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladtårta med chokladglasyr

8 ingredienser

En väldigt lättgjord men klassisk chokladtårta, mörk choklad ger den karaktär. Servera kakan som dessert eller till kaffe. Vispad grädde är gott att servera till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och låt det svalna lite. Rör smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten och blanda sist ner den avsvalnade chokladen.
  2. Fyll en smörad och mjölad bakform med smeten och grädda i ca 35 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyr.
  3. Glasyr: Smält chokladen, låt svalna lite. Rör ner det rumsvarma smöret och bre glasyren över kakan.