Chokladtårta med chokladglasyr

Chokladtårta med chokladglasyr
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladtårta med chokladglasyr

8 ingredienser

En väldigt lättgjord men klassisk chokladtårta, mörk choklad ger den karaktär. Servera kakan som dessert eller till kaffe. Vispad grädde är gott att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och låt det svalna lite. Rör smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten och blanda sist ner den avsvalnade chokladen.
  2. Fyll en smörad och mjölad bakform med smeten och grädda i ca 35 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyr.
  3. Glasyr: Smält chokladen, låt svalna lite. Rör ner det rumsvarma smöret och bre glasyren över kakan.