Chokladsalami - Salame di Cioccolata

Chokladsalami - Salame di Cioccolata
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Chokladsalami - Salame di Cioccolata

70

3 steg att laga

10 ingredienser

Chokladsalami med mandelmassa, mariekex och en skvätt punsch. Så snyggt (och gott, givetvis) att servera på godisbordet i jul!

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g Mariekex
  • 0,75 dl punsch
  • florsocker
  • bakplåtspapper
  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Vispa smör och socker fluffigt. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Riv mandelmassa grovt, krossa mariekex försiktigt. Tillsätt i sockersmöret. Blanda även ned ägg, smält choklad och punsch och rör om till en smet.
  3. Lägg smeten på bakplåtspapper och forma till en korv och stabilisera med aluminiumfolie. Låt vila kallt i åtminstone ett par timmar. Rulla i florsocker för att få den ännu mer lik en salami!
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer