Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

0 röster
15 min + 1 h i kylen
Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

Receptet är ur boken Baka med choklad av Fredrik Nylén, Semic

Baka med choklad omslag
15 min + 1 h i kylen

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad, finhackad
  • 1 msk smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning och sjud 2–3 minuter tills det är en kräm.
  3. Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm.
  4. Häll upp i portionsformar™eller glas som du plastar för att det inte ska bildas skinn på. Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.
  5. Servera med vispad grädde och kanske ett bär eller två.
Tips!
Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken

Baka med choklad av Fredrik Nylén

2 juni 2020