Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept
Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept
8 ingredienser
15 min + 1 h i kylen
Den här efterrätten ger mig så mycket barndomsminnen, när det var prat om efterrätt så ville vi alltid ha chokladpudding!
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 3 msk majsstärkelse
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mörk choklad, finhackad
- 1 msk smör, rumsvarmt
Gör så här
- Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
- Koka upp under omrörning och sjud 2–3 minuter tills det är en kräm.
- Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm.
- Häll upp i portionsformareller glas som du plastar för att det inte ska bildas skinn på. Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.
- Servera med vispad grädde och kanske ett bär eller två.