Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept
Fredrik Nylén porträtt
Fredrik Nylén porträtt

Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

1

5 steg att laga

8 ingredienser

15 min + 1 h i kylen

Den här efterrätten ger mig så mycket barndomsminnen, när det var prat om efterrätt så ville vi alltid ha chokladpudding!

Baka med choklad omslag

Baka med choklad

Receptet är ur boken "Baka med choklad" av Fredrik Nylén, Semic

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad, finhackad
  • 1 msk smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning och sjud 2–3 minuter tills det är en kräm.
  3. Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm.
  4. Häll upp i portionsformar™eller glas som du plastar för att det inte ska bildas skinn på. Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.
  5. Servera med vispad grädde och kanske ett bär eller två.
TIPS!
Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken

Baka med choklad av Fredrik Nylén

läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer