Chokladpastej med syrliga hallon

Chokladpastej med syrliga hallon
Foto: Tv4

Chokladpastej med syrliga hallon

21

7 ingredienser

1 h 15 m

En krämig chokladpastej med syrliga hallon kommer göra sig riktigt fint som lyxig dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Chokladpastej

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 2 ägg
  • 400 g mjölkchoklad, smält
  • 2 msk vispgrädde

Hallonkräm

  • 250 g hallon
  • 2-3 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Chokladpastej
    Koka 2 dl grädde med färskost, tillsätt äggen.
  2. Smält chokladen tillsammans med 2 msk vispgrädde. Häll försiktigt den smälta chokladen i gräddblandningen och mixa till en slät smet.
  3. Fyll formen och grädda i 100 grader i 60 minuter till smeten slutat dallra. Ta ut pastejen och låt svalna, frys den sedan en stund.
  4. Hallonkräm
    Koka upp hallonen med citronsaften i en kastrull. Mosa bären direkt i kastrullen.
  5. Använd sedan en sil för att sila bort kärnorna. Låt svalna.