• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladmousse toppad med olivolja och flingsalt

10 röster
15 m
4

Chokladmousse toppad med olivolja och flingsalt är en annorlunda och god version på en klassisk efterrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 m
4
4 portioner

Du behöver

Chokladmousse

  • 120 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Riv och finhacka cirka 20 gram av chokladen och ställ undan till garnityr. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält.
  2. Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket! Ta bort tallriken från kastrullen, dela äggen och rör ner gulorna och några droppar konjak eller annan spritsort i chokladen.
  3. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i små glas. Ställ dem på en bricka och låt moussen stelna i kylen. Det tar minst 2-3 timmar. Lägg på den rivna chokladen på moussen, ringla fin olivolja över efter smak och toppa med lite flingsalt.
21 november 2019