Chokladmousse serverad som en kyrkogård

5 röster
15 m + 8 h
4
Chokladmousse serverad som en kyrkogård
Foto: Jessica Frej
15 m + 8 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 4 msk apelsinjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g ljus choklad i knappar (eller mörk choklad)

Till dekoration

  • mörka chokladkakor
  • kex, avlånga
  • choklad, smält
  • strössel (eller blommor)
  • tandpetare

Gör så här

  1. Rör samman äggulor, socker, salt och apelsinjuice i en bunke. Rör tills sockret löser sig.
  2. Vispa grädden.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron. Tillsätt chokladen i äggblandningen i en tunn stråle under omrörning.
  4. Vänd ner grädden i chokladblandningen i omgångar med en slickepott tills det är en slät mousse.
  5. Krossa kakorna genom att lägga de i en plastpåse och banka sönder dem med en stekpanna eller med kavel. Skriv RIP på kexen med hjälp av tandpetare och smält choklad.
  6. Strö kaksmulorna på moussen så det ser ut som jord. Stick ner kexen och sätt blommor eller strössel framför.
29 oktober 2017