• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladmousse med körsbär och nötströssel

Chokladmousse med körsbär och nötströssel
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chokladmousse med körsbär och nötströssel

3 steg att laga

8 ingredienser

Leilas busenkla chokladmousse som görs på avokado, kakao och agavesirap. Servera med nötströssel och körsbär. Yummy!

Ingredienser

4 portioner

Nötströssel

  • 175 g hasselnötter, skalade och rostade
  • 1,5 dl dadlar, urkärnade

Mousse

  • 4 avokador
  • 3 msk kakao (av god kvalitet)
  • 0,75 dl agavesirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt

Servering

  • körsbär

Gör så här

  1. Nötströssel
    Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare.
  2. Mousse
    Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse.
  3. Servering
    Varva nötströssel, mousse och körsbär i glas.