Chokladmousse med körsbär

koket.se
chokladmousse med körsbar
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Chokladmousse med körsbär

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Chokladmousse är en rikitgt populär dessert! Toppa med körsbär och apelsinblom så får du en härlig friskhet som gifter sig med den krämiga moussen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 100 g mörk choklad (70+%)
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 äggulor
  • körsbär (färska eller frysta)
  • sockerlag
  • apelsinblomsessence

Gör så här

  1. Koka upp hälften av grädden och montera i chokladen tills den smält.
  2. Vispa resterande grädde och håll kyld.
  3. Koka upp socker och vatten. Vispa sedan ner blandningen i en bunke med äggulorna.
  4. Blanda ner chokladsmeten i äggen och vänd slutligen i den vispade grädden. Låt sätta sig i kylen i minst 40–50 minuter.
  5. Marinera körsbär i sockerlag och smaksätt med apelsinblomsessence. Servera bären till moussen och njut!