Chokladmousse med körsbär

NYHET
koket.se
chokladmousse med körsbar
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Chokladmousse med körsbär

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Chokladmousse är en rikitgt populär dessert! Toppa med körsbär och apelsinblom så får du en härlig friskhet som gifter sig med den krämiga moussen.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 100 g mörk choklad (70+%)
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 äggulor
  • körsbär (färska eller frysta)
  • sockerlag
  • apelsinblomsessence

Gör så här

  1. Koka upp hälften av grädden och montera i chokladen tills den smält.
  2. Vispa resterande grädde och håll kyld.
  3. Koka upp socker och vatten. Vispa sedan ner blandningen i en bunke med äggulorna.
  4. Blanda ner chokladsmeten i äggen och vänd slutligen i den vispade grädden. Låt sätta sig i kylen i minst 40–50 minuter.
  5. Marinera körsbär i sockerlag och smaksätt med apelsinblomsessence. Servera bären till moussen och njut!