Chokladmousse med konjaksganache

5 röster
40 m
4

Chokladmousse med konjaksganache och saltrostade macadamianötter bjuder på en härlig kombination av krämigt, krispigt, sött och salt. Perfekt att servera som dessert efter middagen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Ganache

  • 150 g ljus choklad, finhackad
  • 1,25 dl grädde
  • 1,5 msk honung
  • 1 msk konjak

Chokladmousse

  • 200 g ljus choklad, finhackad
  • 3 dl grädde

Saltrostade macadamianötter

  • 75 g macadamianötter, delade
  • 1 tsk äggvita
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 krm salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ganache
    Hacka chokladen, koka upp grädde och honung, häll över chokladhacket.
  2. Vispa slätt och tillsätt konjak. Fördela ganachen i fyra glas/skålar och ställ kallt minst en timme.
  3. Chokladmousse
    Hacka chokladen. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Ställ kallt.
  4. När chokladmoussen är riktigt kall vispas den luftig med elvisp. Fördela sedan i glasen över ganachen (spritsa gärna).
  5. Saltrostade macadamianötter
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Blanda nötter med äggvita, rapsolja och salt. Rosta i ugnen cirka 5 minuter, rör om under tiden. Låt svalna.
9 oktober 2019

Laddar fler recept...