Chokladmousse med konjaksganache

Chokladmousse med konjaksganache
Foto: Tv4

Chokladmousse med konjaksganache

Av: Bibbi - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40 m

Chokladmousse med konjaksganache och saltrostade macadamianötter bjuder på en härlig kombination av krämigt, krispigt, sött och salt. Perfekt att servera som dessert efter middagen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad, finhackad
  • 1,25 dl grädde
  • 1,5 msk honung
  • 1 msk cognac

Chokladmousse

  • 200 g mjölkchoklad, finhackad
  • 3 dl grädde

Saltrostade macadamianötter

  • 75 g macadamianötter, delade
  • 1 tsk äggvita
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

Ganache

  1. Hacka chokladen, koka upp grädde och honung, häll över chokladhacket.
  2. Vispa slätt och tillsätt konjak. Fördela ganachen i fyra glas/skålar och ställ kallt minst en timme.

Chokladmousse

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Ställ kallt.
  2. När chokladmoussen är riktigt kall vispas den luftig med elvisp. Fördela sedan i glasen över ganachen (spritsa gärna).

Saltrostade macadamianötter

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötter med äggvita, rapsolja och salt. Rosta i ugnen cirka 5 minuter, rör om under tiden. Låt svalna.