Chokladmousse med havtorn och bipollen

Chokladmousse med havtorn och bipollen
Foto: TV4

Chokladmousse med havtorn och bipollen

Av: Frida Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

1 h

Förgyll helgen med en god dessert bestående av chokladmousse med havtorn och bipollen. Det kan bli en favorit för både stora och små!

Se Frida Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner

Chokladmousse

  • 150 g mjölkchoklad, hackad (av god kvalitet t.ex. Malmö Chokladfabrik)
  • 300 g vispgrädde

Havtornskompott

  • 100 g havtorn
  • 1 kanelstång (Strilanka kanelstång)
  • 50 g strösocker

Servering

  • 4 kvistar backtimjan
  • 4 tsk bipollen
  • flingsalt

Gör så här

Chokladmousse

  1. Koka upp grädden i en kastrull.
  2. Lägg chokladen i en bunke och slå den värma grädden över, rör samman.
  3. Ställ in i kyl och låt svalna helt.
  4. Vispa sedan blandningen fluffig.

Havtornskompott

  1. Värm havtorn, kanelstång och socker i en kastrull tills sockret smält. Låt sedan svalna.
  2. Lyft bort kanelstången efter att kompotten fått stå och dra i minst 30 minuter.

Servering

  1. Spritsa upp chokladmoussen i ett glas eller i en djup tallrik.
  2. Gör en liten grop i moussen med hjälp av en sked.
  3. Fördela havtornskompott i gropen.
  4. Plocka timjan och strö ut över chokladmoussen.
  5. Strössla över bipollen och lite flingsalt.
Chokladmousse med havtorn och bipollen | Köket.se