Chokladmousse med hallonssås

Chokladmousse med hallonssås
Foto: Tv4

Chokladmousse med hallonssås

1

7 steg att laga

9 ingredienser

45 m + tid i kyl

Chokladmousse med hallonssås är alltid en uppskattad dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Chokladmousse

  • 3 ägg
  • 250 g choklad
  • 1 msk mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 4 Marabou Noblesse

Hallonsås

  • 300 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker

Servering

  • 2 dl färska hallon

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Separera äggen.
  2. Smält choklad i vattenbad och tillsätt mjölken samt hälften av strösockret. Ta av från värmen.
  3. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resterande strösocker.
  4. Vispa ner äggulorna ett i taget och vänd sedan ner crème fraichen. Vänd ner den vispade äggvitan.
  5. Häll upp hälften av moussen i fyra serveringsskålar, lägg sedan på en noblesse och häll över resten av moussen. Låt det stå kallt i 2-3 timmar.
  6. Hallonsås
    Lägg de frysta hallonen i en kastrull och tillsätt sockret. Koka samman och låt stå och sjuda ca 5 minuter, sila sedan av.
  7. Servering
    Häll hallonsåsen på moussen och garnera med färska hallon, eller annan frukt.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer