Chokladmousse med hallonssås

Chokladmousse med hallonssås
Foto: Tv4

Chokladmousse med hallonssås

Av: Fia - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 m + tid i kyl

Chokladmousse med hallonssås är alltid en uppskattad dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 3 ägg
  • 250 g choklad
  • 1 msk mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 4 Marabou Noblesse

Hallonsås

  • 300 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker

Servering

  • 2 dl färska hallon

Gör så här

Chokladmousse

  1. Separera äggen.
  2. Smält choklad i vattenbad och tillsätt mjölken samt hälften av strösockret. Ta av från värmen.
  3. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resterande strösocker.
  4. Vispa ner äggulorna ett i taget och vänd sedan ner crème fraichen. Vänd ner den vispade äggvitan.
  5. Häll upp hälften av moussen i fyra serveringsskålar, lägg sedan på en noblesse och häll över resten av moussen. Låt det stå kallt i 2-3 timmar.

Hallonsås

  1. Lägg de frysta hallonen i en kastrull och tillsätt sockret. Koka samman och låt stå och sjuda ca 5 minuter, sila sedan av.

Servering

  1. Häll hallonsåsen på moussen och garnera med färska hallon, eller annan frukt.