Chokladmousse med chilisting

3h 30m
4
Chokladmousse med chilisting
Foto: TV4

Krämig chokladmousse med sting av chili, toppad med exotisk mango och vispgrädde.

Dryck: Portvin – Grådask, Systembolaget 8089

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 april 2017
3h 30m
4

Du behöver

  • 75 g mörk choklad (minst 65 procent kakao), grovhackad
  • 75 g mörk choklad chilismak (minst 65 procent kakao), grovhackad
  • 2 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • knappt 1 dl grädde, minst 30% fett
  • 0,5 tsk röd mald chilipeppar

Garnering

  • 50 g ljus choklad
  • 12 bitar fryst tärnad mango
  • 125 g vispgrädde
  • färsk chili, hackad i smala strimlor

Gör så här

  1. Smält chokladen.
  2. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna tillsammans med socker till hårt skum.
  3. Blanda äggulor och vaniljsocker i en skål i ett hett, men inte kokande, vattenbad. Blanda tills sockret har löst sig.
  4. Vispa grädden i en egen skål.
  5. Blanda äggulorna med chili och den smälta chokladen och rör om väl. 
Tillsätt grädden och vispa snabbt innan blandningen blir för hård. Rör försiktigt ner äggviteskummet i smeten och blanda den fint.
  6. Häll upp smeten i 4 dessertglas och täck med plastfolie. Låt vila i kylen i minst 3 timmar.
  7. Värm 50 gram choklad och stoppa ner mangon i den smälta chokladen.
  8. Garnera moussen med vispad grädde och den ”chokladdränkta” mangon, och lövtunna strimlor chili.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept