• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladmousse med apelsinskivor och citronmeliss

Chokladmousse med apelsinskivor och citronmeliss
Foto: Tv4

Chokladmousse med apelsinskivor och citronmeliss

6 steg att laga

3 ingredienser

20 m + tid i kyl

Läcker dessert på chokladmousse serverad med apelsinskivor och citronmeliss. Ett perfekt avslut på en festlig middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 100 g blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält blockchokladen i vattenbad.
  2. Vispa grädden hårt i en skål.
  3. Separera äggen, lägg hälften av vitorna i en annan skål och vispa dem hårt.
  4. Vispa äggulorna pösigt och rör sedan ner chokladen. Rör sedan ner chokladblandningen i grädden.
  5. Blanda försiktigt ner den vispade äggvitan och ställ kallt, gärna i frysen ca. 1 tim. innan moussen serveras.
  6. Serveras med några skivor apelsin och citronmeliss.