Chokladmousse dekorerad med en chokladmusse

2 röster
40 m + tid i kyl
4

Chokladmousse på mörk choklad och kaffe serverad med hjortron och en chokladfigur av Musse slår det mesta till dessert eller efterrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 125 g mörk choklad, 70%
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 msk kaffe, starkt bryggt
  • 1 äggula
  • 2 dl grädde (40%)
  • Hjortron
  • Chokladmusse

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad och tillsätt socker, kaffe och äggula. Rör om ordentligt. Låt svalna.
  2. Vispa grädden och blanda ner den i moussen. Låt stå kylskåp cirka 4 timmar.
  3. Servera i glas och dekorera med hjortron och en chokladmusse som jag gör själv med hjälp av en lokal pralinkreatör.
6 december 2018

Laddar fler recept