Chokladmousse dekorerad med en chokladmusse

Chokladmousse dekorerad med en chokladmusse
Foto: Tv4

Chokladmousse dekorerad med en chokladmusse

Av: Maud - Sälen

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

40 m + tid i kyl

Chokladmousse på mörk choklad och kaffe serverad med hjortron och en chokladfigur av Musse slår det mesta till dessert eller efterrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 msk kaffe, starkt bryggt
  • 1 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • hjortron
  • chokladmousse

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad och tillsätt socker, kaffe och äggula. Rör om ordentligt. Låt svalna.
  2. Vispa grädden och blanda ner den i moussen. Låt stå kylskåp cirka 4 timmar.
  3. Servera i glas och dekorera med hjortron och en chokladmusse som jag gör själv med hjälp av en lokal pralinkreatör.