Chokladmedaljonger, fyllda dadlar och müslibars

Chokladmedaljonger, fyllda dadlar och müslibars
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Chokladmedaljonger, fyllda dadlar och müslibars

18 ingredienser

60 m

Tre lyxiga snacks med orientaliska smaker att bjuda på till festen! Smaksätt och dekorera bäst du vill med dina favoritkryddor, nötter och torkade frukter. Receptet räcker till ca 10 bitar av varje.

Ingredienser

Chokladmedaljonger

  • 100 g choklad, temperarad
  • blandade nötter, till dekoration (eller frön)
  • hjortronpulver till dekoration (eller kryddor)

Fyllda dadlar

  • 10 färska dadlar
  • 1 dl mandelmassa
  • pistagenötter, hackade
  • apelsinblomsvatten (efter smak)
  • matcha te (efter smak)
  • mjölkchoklad, till dekoration

Müsli bars

  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl blandande frön
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl torkade bär
  • 1 msk kakao
  • 2 msk honung
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • orientaliska kryddor (kanel, kardemumma, saffran, nejlika)

Gör så här

Chokladmedaljonger

  1. Spritsa ut små medaljonger i tempererad mörk choklad i storlek som 5-krona. Toppa och dekorera valfritt med det du tycker bäst om, till exempel hackade nötter, syltade skal, hjortronpulver och orientaliska kryddor.

Fyllda dadlar

  1. Smaksätt mandelmassan med till exempel hackade pistagenötter, apelsinvatten och matcha te. Kärna ur dadlarna genom är skära ett litet snitt och plocka ur kärnan. Fyll dadlarna med mandelmssan, den får gärna sticka upp och synas lite. Doppa i mjölkchoklad och riv över pistagenötter

Müsli bars

  1. Blanda alla ingredienser. Fyll gummiformar till 2/3 med müslismeten och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter på 125 grader.