Enkel och vegansk chokladfudge

24 röster
10 m + tid i kylen
Enkel och vegansk chokladfudge-boxen_vardagslyx_september_2018
Foto: Anna Winér

Enkelt och snabbt recept på krämig och smältande god chokladfudge med kokosolja, svarta bönor, dadlar och kakao. Receptet ger dig en nyttigare och vegansk version av detta populära bakverk på få ingredienser.

Fudgen går utmärkt att frysa in!

10 m + tid i kylen

Du behöver

  • 2 dl svarta bönor
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna.

  2. Mixa ihop alla ingredienserna till en jämn deg.

  3. Tryck ut degen i en form och ställ i kylen.
  4. Skär kakan i bitar när den stelnat, efter ca 2 timmar i kylen.
10 september 2018