Chokladfondanttårta med kolaswirl

Chokladfondanttårta med kolaswirl
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Chokladfondanttårta med kolaswirl

8 ingredienser

45 m

Den här kakan är enkel att baka och räcker till många så oavsett som det är fest, kalas eller om du ska bjuda kollegorna på fika så är det en perfekt kaka att bjuda på.

Ingredienser

portioner tårta
  • 150 g smör
  • 200 g mörka chokladknappar
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 burk dulce de leche
  • 1 tsk flingsalt
  • vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form.
  3. Smält smöret.
  4. Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
  5. Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt.
  8. Klicka ut den karamelliserad mjölken i matskedsstora klickar över hela kakan. Dra en sked igenom.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, använd ej varmluft.
  10. Låt svalna och ställ i kylen. Servera kall.
  11. Kakan är god precis som den är men om man vill kan man servera den med vispad grädde och dekorera med färska bär.