Krämig och god chokladfondant som serveras med basilikaglass och färska bär.
Visa mer
30 m
4
Du behöver
Fondant
240 g chokladpellets 70%
240 g smör
8 ägg
220 g socker
120 g vetemjöl
1 msk kakao
Servering
1 kruka thai basilika
4 portioner glass
körsbär eller andra färska bär
Gör så här
Mixa vaniljglass med thai-basilika. Smaka av till den smak du önskar. Frys på nytt.
Fondant
Värm ugnen på 200 grader.
Smält choklad och smör (gärna i ett vattenbad).
Rör ihop socker och ägg.
Blanda den smälta chokladblandningen med ägg och socker och sikta i mjöl och kakao via en sil. Vänd runt alla ingredienser med en slickepott tills smeten är helt slät.
Kyl ner smeten och smörj formar med matfett.
Fyll formarna och baka av på 200 grader i 5 minuter och 30 sekunder.
Lägg upp fondanten på tallrik och servera med glass och bär.