Chokladfondant med thaibasilikaglass
Chokladfondant med thaibasilikaglass
9 ingredienser
30 m
Krämig och god chokladfondant som serveras med basilikaglass och färska bär.
Ingredienser
Fondant
- 240 g chokladpellets 70 %
- 240 g smör
- 8 ägg
- 220 g strösocker
- 120 g vetemjöl
- 1 msk kakao
Servering
- 1 kruka thaibasilika
- 4 port glass
- körsbär (eller andra färska bär)
Gör så här
- Mixa vaniljglass med thai-basilika. Smaka av till den smak du önskar. Frys på nytt.
Fondant
- Värm ugnen på 200 grader.
- Smält choklad och smör (gärna i ett vattenbad).
- Rör ihop socker och ägg.
- Blanda den smälta chokladblandningen med ägg och socker och sikta i mjöl och kakao via en sil. Vänd runt alla ingredienser med en slickepott tills smeten är helt slät.
- Kyl ner smeten och smörj formar med matfett.
- Fyll formarna och baka av på 200 grader i 5 minuter och 30 sekunder.
- Lägg upp fondanten på tallrik och servera med glass och bär.