Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor

Foto: TV4
Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor
15 ingredienser
30m
Chokladfondant med mörk choklad, serveras med halloncoulis med sting samt smörstekt kakströssel.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Fondant
- 100 g mörk choklad (av hög kvalitet)
- 75 g smör, rumstempererat
- 0,5 dl strösocker
- ca 2 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 1 äggula
- 1 krm salt
- smör, till formarna
Coulis
- 1 förp hallon
- 0,5 röd chilifrukt
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
Cookie crumble
- 3-4 digestivekex
- ca 1 msk farinsocker
- smör, till stekning
Gör så här
Fondant
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Vispa socker, salt och smör luftigt.
- Rör ner ett ägg i taget, avsluta med äggulan.
- Rör ner chokladen och mjölet, vispa jämnt.
- Smörj portionsformar med smör och portionera upp smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Coulis
- Finhacka chilifrukten.
- Koka socker och vatten till en sockerlag.
- Rör ner hallon och chilifrukt i lagen och rör väl.
- Passera genom en finmaskig sil.
Cookie crumble
- Finfördela digestivekexen.
- Rör smulorna och farinsocker väl.
- Rosta tillsammans med smör i en stekpanna.