Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor

Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor
Foto: TV4

Chokladfondant med mörk choklad, serveras med halloncoulis med sting samt smörstekt kakströssel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 december 2017
30m
4

Du behöver

Fondant

  • 100 g mörk choklad, av hög kvalitet
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • smör, till formarna

Coulis

  • 1 pkt hallon
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker

Cookie crumble

  • 3-4 digestivekex
  • ca 1 msk farinsocker
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Fondant

    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 
Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Vispa socker, salt och smör luftigt.

  4. Rör ner ett ägg i taget, avsluta med äggulan.
  5. Rör ner chokladen och mjölet, vispa jämnt.

  6. Smörj portionsformar med smör och portionera upp smeten.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  8. Coulis

    Finhacka chilifrukten.
  9. 
Koka socker och vatten till en sockerlag.

  10. Rör ner hallon och chilifrukt i lagen och rör väl.

  11. Passera genom en finmaskig sil.
  12. Cookie crumble

    Finfördela digestivekexen.

  13. Rör smulorna och farinsocker väl.
  14. 
Rosta tillsammans med smör i en stekpanna.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept