Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor

POPULÄRT
Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor
Foto: TV4

Chokladfondant med halloncoulis och kaksmulor

Av: Jacob - Höganäs

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30m

Chokladfondant med mörk choklad, serveras med halloncoulis med sting samt smörstekt kakströssel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Fondant

  • 100 g mörk choklad (av hög kvalitet)
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • smör, till formarna

Coulis

  • 1 förp hallon
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker

Cookie crumble

  • 3-4 digestivekex
  • ca 1 msk farinsocker
  • smör, till stekning

Gör så här

Håll skärmen tänd

Fondant

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Vispa socker, salt och smör luftigt.
  4. Rör ner ett ägg i taget, avsluta med äggulan.
  5. Rör ner chokladen och mjölet, vispa jämnt.
  6. Smörj portionsformar med smör och portionera upp smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Coulis

  1. Finhacka chilifrukten.
  2. Koka socker och vatten till en sockerlag.
  3. Rör ner hallon och chilifrukt i lagen och rör väl.
  4. Passera genom en finmaskig sil.

Cookie crumble

  1. Finfördela digestivekexen.
  2. Rör smulorna och farinsocker väl.
  3. Rosta tillsammans med smör i en stekpanna.