Chokladdoppad müslibar

Chokladdoppad müslibar
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Chokladdoppad müslibar

10 ingredienser

45 min

Enkla och snabbfixade bars som du gör på torkade bär och frukter samt frön och nötter. Välj de sorter du gillar bäst. Tips! Så här tempererar du choklad >>

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl blandade frön, t ex, solros, pumpa, sesam, cashew, mandel
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl torkade bär, eller torkad frukt
  • 1 msk kakao
  • 2 msk honung
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev malen kanel, alt kardemumma
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär russin, bär (eller frukt) i mindre bitar.
  3. Blanda ihop havregryn, frön, russin, bär, kakao, honung, äggvitor, vaniljsocker och ev kryddor i en bunke.
  4. Fördela smeten i en gummimatta för bars till 2/3.
  5. Grädda i ugnen 10-15 minuter. Ta ut, stjälp upp och låt svalna. Antingen låter du de vara som de är eller så doppar du i choklad.
  6. Temperera chokladen (se tips ovan). Doppa de avsvalnade barsen till hälften i choklad.