Chokladcheesecakepaj

27 röster
50 m
20 bitar
Chokladcheesecakepaj
Foto: Simona Muntean

Den här lyxiga chokladpajen blir en riktig succé att servera till fikat! Med en krispig mördegsbotten och en krämig cheesecakefyllning toppad med fluffig chokladgrädde kommer den falla alla i smaken.

50 m
20 bitar

Du behöver

Mördeg

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl florsocker
  • 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat

Cheesecakefyllning

  • 200 g nutella, rumstempererad
  • 150 g färskost, rumstempererad (naturell)
  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl vetemjöl

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • kakao (siktat)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med avtagbara kanter som är ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Mördeg
    Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
  3. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
  4. Pressa ut degen i botten och ca 2 cm upp på väggarna på formen i ett så jämnt lager som möjligt. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
  5. Cheesecakefyllning
    Vispa samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet.
  6. Häll smeten över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
  7. Kyl helt innan garnering.
  8. Garnering
    Vispa grädde till hårda toppar, tillsätt kakao och vispa jämt.
  9. Sikta över kakao eller ätbart guldpulver på kakan och garnera med kakaogrädde.
15 mars 2020