Chokladcheesecake med spökmaränger
Chokladcheesecake med spökmaränger
9 ingredienser
45 min + 2 h i ugnen
Lekfull och enkel dessert i glas som passar bra att bjuda årets alla dagar men kanske lite extra bra till halloween-festen.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Spökmaränger
- 2 äggvitor (50 g)
- 0,5 dl strösocker (45 g)
- 1 dl florsocker (60 g)
- 50 g mörk choklad 50 % (att garnera med)
Cheesecake
- 300 g färskost
- 1 dl vispgrädde
- 150 g mörk choklad 50 %
- 1 dl florsocker
- 1 förp oreos
Gör så här
Maränger
- Sätt ugnen på 80 grader varmluft och täck två plåtar med bakplåtspapper. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
- När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
- Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
- Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn.
- När de svalnat helt ritar du på ögon och eventuellt en skrämmande mun med hjälp av tandpetare som du doppar i smält choklad.
Chokladcheesecake
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
- Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
- Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Fördela cheesecakesmeten i glasen.
- Mixa oreokex till ett fint smul. Täck hela cheesecake-ytan med kexsmulet och toppa med ett eller flera spöken.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.