Chokladcheesecake med kolaswirl
Chokladcheesecake med kolaswirl
9 ingredienser
2 h
Camillas recept på en riktigt maffig chokladcheesecake för alla chokladälskare. Följ receptet och du får en perfekt krämig cheesecake med swirls av dulce de leche.
Ingredienser
Botten
- 190 g oreos
- 50 g smör
Fyllning
- 200 g mörk choklad
- 500 g färskost
- 3 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker (eller 1 nypa äkta vaniljpulver)
- 3 ägg
- 1 burk dulce de leche, dulce de leche (à 397 g)
- flingsalt, att garnera med
Gör så här
Botten
- Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme.
- Smält smöret i en kastrull.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut kexmassan i den.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 minuter.
Fyllning
- Smält chokladen till fyllningen över ett vattenbad. Låt svalna.
- Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
- Häll smeten i formen och bred ut den till ett jämnt lager.
- Klicka ut dulce de leche i cheesecake-smeten och dra några varv med en kniv så att det bildas ett swirl-mönster.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 90 minuter tills kakan blivit fast.
- Låt svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan du serverar den. Garnera gärna med flingsalt.