Chokladcheesecake med kolaswirl

POPULÄRT
Chokladcheesecake med kolaswirl
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chokladcheesecake med kolaswirl

9 ingredienser

2 h

Camillas recept på en riktigt maffig chokladcheesecake för alla chokladälskare. Följ receptet och du får en perfekt krämig cheesecake med swirls av dulce de leche.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Botten

  • 190 g oreos
  • 50 g smör

Fyllning

  • 200 g mörk choklad
  • 500 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker (eller 1 nypa äkta vaniljpulver)
  • 3 ägg
  • 1 burk dulce de leche, dulce de leche (à 397 g)
  • flingsalt, att garnera med

Gör så här

Håll skärmen tänd

Botten

  1. Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut kexmassan i den.
  5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 minuter.

Fyllning

  1. Smält chokladen till fyllningen över ett vattenbad. Låt svalna.
  2. Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
  3. Vispa ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
  4. Häll smeten i formen och bred ut den till ett jämnt lager.
  5. Klicka ut dulce de leche i cheesecake-smeten och dra några varv med en kniv så att det bildas ett swirl-mönster.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 90 minuter tills kakan blivit fast.
  7. Låt svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan du serverar den. Garnera gärna med flingsalt.