Chokladbrownie med vit chokladmousse

POPULÄRT
Chokladbrownie med vit chokladmousse
Foto: Tv4

Chokladbrownie med vit chokladmousse

Av: Pontus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

45 m

Chokladbrownie med vit chokladmousse, hallon och kanderat whiskeybacon är en efterrätt med perfekt kombination av krämigt, krispigt, sött och salt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladbrownie

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • kokos
  • 50 g mörk choklad, smält
  • 0,5 msk majonnäs
  • 50 g mörk choklad, hackad

Vit chokladmousse

  • 100 g vit bakchoklad, smält
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 0,5 limefrukt

Whiskeybacon

  • 140 g bacon
  • 1 msk Jack Daniels whiskey
  • 2 msk brunt farinsocker

Servering

  • färska hallon

Gör så här

Brownie

  1. Vispa smör och strösocker till en jämn massa, tillsätt sedan äggen och vispa ihop.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i smeten.
  3. Rör försiktigt ner den smälta chokladen, majonnäsen samt den hackade chokladen.
  4. Häll smeten i 4 formar, alternativt en större form, insmorda med kokos i kanterna. Grädda 15-17 minuter på 175 grader.

Vit chokladmousse

  1. Smält chokladen och låt svalna lite.
  2. Vispa snabbt upp ägget och vispa ner i chokladen.
  3. Vispa grädden tjock och rör ner chokladen.
  4. Riv lite limeskal och pressa ner en halv lime.
  5. Kyl smeten i cirka två timmar. Är den lös vid servering så vispa bara upp den till önskad konsistens.

Whiskeybacon

  1. Blanda den finskurna baconen med Jack Daniels och farinsocker. Stek på tills baconet blivit klibbigt och småknaprigt.

Servering

  1. Lägg kakan på en tallrik med en klick mousse och hallon och toppa med baconen.