Chokladbrownie med vit chokladmousse

14 röster
45 m
4

Chokladbrownie med vit chokladmousse, hallon och kanderat whiskeybacon är en efterrätt med perfekt kombination av krämigt, krispigt, sött och salt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

Chokladbrownie

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • kokos
  • 50 g mörk choklad, smält
  • 0,5 msk majonnäs
  • 50 g mörk choklad, hackad

Vit chokladmousse

  • 100 g vit choklad, smält
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 0,5 lime

Whiskeybacon

  • 140 g bacon
  • 1 msk Jack Daniels whiskey
  • 2 msk brunt farinsocker

Servering

  • hallon, färska
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Brownie
    Vispa smör och strösocker till en jämn massa, tillsätt sedan äggen och vispa ihop.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i smeten.
  3. Rör försiktigt ner den smälta chokladen, majonnäsen samt den hackade chokladen.
  4. Häll smeten i 4 formar, alternativt en större form, insmorda med kokos i kanterna. Grädda 15-17 minuter på 175 grader.


  5. Vit chokladmousse
    Smält chokladen och låt svalna lite.
  6. Vispa snabbt upp ägget och vispa ner i chokladen.
  7. Vispa grädden tjock och rör ner chokladen.
  8. Riv lite limeskal och pressa ner en halv lime.
  9. Kyl smeten i cirka två timmar. Är den lös vid servering så vispa bara upp den till önskad konsistens.


  10. Whiskeybacon
    Blanda den finskurna baconen med Jack Daniels och farinsocker. Stek på tills baconet blivit klibbigt och småknaprigt.
  11. Servering
    Lägg kakan på en tallrik med en klick mousse och hallon och toppa med baconen.
18 september 2019

Laddar fler recept...