Chokladbiskvier - Elisabeth och Johans recept

POPULÄRT
Chokladbiskvier - Elisabeth och Johans recept
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Chokladbiskvier - Elisabeth och Johans recept

9 ingredienser

1 h 30 min

En klassisk kondisbit som är svår att inte älska, här med chokladsmörkräm. 

Tips! Så här tempererar du choklad >>

Ingredienser

Bottnar

  • 125 g mandelmassa
  • 65 g strösocker
  • 30 g äggvita

Chokladsmörkräm

  • 25 g äggvita
  • 2 g citronsaft
  • 65 g strösocker
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 70 g mörk choklad, 55-65%

Att doppa i

  • 200-300 g mörk choklad

Gör så här

Bottnar

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att det blir en klumpfri smet. Fyll på spritspåse.
  3. Spritsa ut bottnar, ca 3 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.

Chokladsmörkräm

  1. Värm upp äggvita, citron och socker till 55-60 grader i vattenbad, rör om hela tiden
  2. Vispa smeten med elvisp till rumstemperatur. Tillsätt smöret i omgångar och vispa luftigt, 10-15 minuter.
  3. Smält chokladen, låt svalna något. Blanda ner chokladen i smörkrämen. Fyll krämen på spritspåse med tyll.
  4. Spritsa krämen på bottnarna och stryk den jämn med en palett.
  5. Smält chokladen, temperera den gärna (se tips!), och doppa biskvierna i den.