Choklad- och kolacheesecake

NYHET
Choklad- och kolacheesecake
Foto: Tv4

Choklad- och kolacheesecake

6

14 ingredienser

30 m + tid i frys

Choklad- och kolacheesecake med hallonsås blir en riktigt festlig dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner8 - 10

Botten

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 2 förp daimchoklad [à 56 g/per förpackning]
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ägg, delas i vitor och gulor
  • 200 g färskost
  • 1 dl strösocker

Hallonsås

  • 250 g hallon, frysta men tinade
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk strösocker
  • ev maizenaredning

Servering

  • färska hallon
  • 1 förp daimchoklad [à 56 g]

Gör så här

  1. Botten
    Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform som är ca 24 cm i diameter.
  2. Fyllning
    Hacka Daimen i grova bitar.
  3. Vispa grädden, men inte för hårt.
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  5. Blanda äggula, färskost och strösocker. Vispa det fluffig och blanda sedan ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör slutligen ner Daimen.
  6. Bred ut fyllningen på bottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
  7. Hallonsås
    Lägg de tinade hallonen i en sil och mosa dem genom silen (glöm inte skarpa av under silen).
  8. Blanda i resterande ingredienser och rör om. Om det är för sött så tillsätt lite mer limejuice och är det för surt så tillsätt lite mer florsocker.
  9. Tillsätt eventuellt lite vatten när du mosar bären. Om du vill ha såsen tjockare kan du värma den på spisen och tillsätta lite maizenaredning. Låt den i så fall svalna därefter.
  10. Servering
    Skiva upp en bit cheesecake på en tallrik, ringla hallonsåsen över och garnerna med färska hallon och hackad Daim.