Choklad- och kolacheesecake

Foto: Tv4
Choklad- och kolacheesecake
14 ingredienser
30 m + tid i frys
Choklad- och kolacheesecake med hallonsås blir en riktigt festlig dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Botten
- 250 g digestivekex
- 100 g smör, smält
Fyllning
- 2 förp daimchoklad [à 56 g/per förpackning]
- 5 dl vispgrädde
- 2 ägg, delas i vitor och gulor
- 200 g färskost
- 1 dl strösocker
Hallonsås
- 250 g hallon, frysta men tinade
- 2 msk florsocker
- 1 msk limejuice
- 1 msk strösocker
- ev maizenaredning
Servering
- färska hallon
- 1 förp daimchoklad [à 56 g]
Gör så här
Botten
- Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform som är ca 24 cm i diameter.
Fyllning
- Hacka Daimen i grova bitar.
- Vispa grädden, men inte för hårt.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum.
- Blanda äggula, färskost och strösocker. Vispa det fluffig och blanda sedan ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör slutligen ner Daimen.
- Bred ut fyllningen på bottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
Hallonsås
- Lägg de tinade hallonen i en sil och mosa dem genom silen (glöm inte skarpa av under silen).
- Blanda i resterande ingredienser och rör om. Om det är för sött så tillsätt lite mer limejuice och är det för surt så tillsätt lite mer florsocker.
- Tillsätt eventuellt lite vatten när du mosar bären. Om du vill ha såsen tjockare kan du värma den på spisen och tillsätta lite maizenaredning. Låt den i så fall svalna därefter.
Servering
- Skiva upp en bit cheesecake på en tallrik, ringla hallonsåsen över och garnerna med färska hallon och hackad Daim.