Chocolatecoockievåfflor med kolagrädde, banan och pekannötter

30 m
8 våfflor
Chocolatecoockievåfflor med kolagrädde, banan och pekannötter
Foto: Catarina König

Begiska våfflor med kakaonibs i, serveras med grädde på dulce de leche tillsammans med banan och pekannötter. Såhär lyxar du till våfflorna till max!

25 mars 2017
30 m
8 våfflor

Du behöver

Våffelsmet

  • 180 g smör, smält
  • 3 dl mjölk (alt havredryck)
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 0,5 msk bakpulver
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg, separerade vitor och gulor
  • 0,75 dl socker
  • 0,5-1 dl chokladknappar (kakao nibs)
  • smör, att pensla järnet med

Dulce de leche grädde

  • 2 dl grädde, vispad
  • 2-3 msk Dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Tillbehör

  • 2 bananer, skivade
  • 8-10 pekannötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt igång våffeljärnet. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
  2. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
  3. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
  4. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
  5. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet. Vänd ner den hårt vispade äggvitan (vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!). Och i det sista, vänd i chokladknapparna.
  6. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 minuter tills gyllene. Håll koll på värmen.
  7. Vispa upp grädden och swirla in dulce de leche (rör in med några få, men bestämda drag = swirl)
  8. Servera de nygräddade coockievåfflorna med dulce de leche-grädde, skivade bananer och hackade pekannötter
Kommentera receptet

Fler goda recept