Chocolate fudge brownie

Chocolate fudge brownie ny
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Chocolate fudge brownie

19 ingredienser

1 h + tid i kyl

Chocolate fudge brownie med vispad chokladpannacotta och flingsalt är en dessert som får de flesta att häpna. Allt gott i en och samma tugga helt enkelt!

Kakan bakas i en form om 20x20 cm (eller 20 cm springform).

Ingredienser

portioner8 - 10

Chocolate fudge brownie

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 130 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg (2 stora eller 3 små ägg)
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Chokladpannacotta med havssalt

  • 2 gelatinblad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 1 krm flingsalt

Servering

  • ev grädde, lättvispad
  • dulce de leche
  • flingsalt
  • färska bär
  • blandade örter
  • kakao

Gör så här

Chocolate fudge brownie

  1. Börja med att sätta ugnen 175 grader över- och undervärme.
  2. Hacka chokladen fint.
  3. Smält smöret i en kastrull, dra av från plattan och tillsätt hälften av chokladen. Rör tills allt smält och låt sedan svalna något.
  4. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och ett ägg i taget under omrörning.
  5. Blanda mjöl med kakao i en skål och sikta ner blandningen i smeten, rör om.
  6. Avsluta med att vända ner den resterande hackade chokladen samt salt.
  7. Klä en form som är ca 20x20 cm stor (eller 20 cm springform) och häll i smeten.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
  9. Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylen i minst 2 timmar innan du skär upp den i bitar. Förvara i kyl eller frys.

Chokladpannacotta med havssalt

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Hacka chokladen fint.
  3. Koka upp grädde och strösocker. Dra bort kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör om tills allt smält.
  4. Lägg i urkramade gelatinblad och rör tills smält.
  5. Tillsätt salt.
  6. Häll smeten i en skål och plasta in den. Låt svalna något innan du ställer den i kylen. Låt stå i kylen i minst 6 timmar, förbered gärna dagen innan.

Servering

  1. Vispa upp pannacottan med en elvisp tills den har en luftig konsistens. Lägg i en spritspåse.
  2. Dekorera brownien med pannacottan samt dulche de leche, lättvispad grädde, färska bär, örter och kakao.

Om du önskar en högre brownie kan du dubbla satsen men då behöver kakan vara inne i ugnen längre.