• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Chocolate chip bananpannkakor

26 röster
20 m
4
Chocolate chip bananpannkakor
Foto: Kamilla Jönvik
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 banan, mogen
  • 4 dl havregryn (glutenfria om du vill)
  • 4 dl sojadryck (eller havremjölk)
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk kokosolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk choklad (chocolate chips eller hackad choklad)
  • kokosolja (till stekning)

Servering

  • 2 bananer
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g blandade bär
  • ev färsk mynta

Gör så här

  1. Mixa banan, havregryn, sojadryck, chiafrön, kokosolja, bakpulver och salt i en höghastighetsmixer eller matberedare i 1-2 minuter tills smeten är slät.
  2. Rör ner chocolate chips/hackad choklad med en slickepott.
  3. Stek pannkakorna i lite kokosolja i varm stekpanna ca 1-1,5 minut per sida tills gyllenbruna. Det är lagom att vända pannkakorna när kanterna är lite bubbliga och har stelnat. Jag tycker ca 0,5 dl smet per pannkaka är lagom.
  4. Servera med skivad banan, smält choklad och färska bär.
5 april 2020