Chocolate chip bananpannkakor
Chocolate chip bananpannkakor
13 ingredienser
20 m
Fluffiga och saftiga pannkakor som är enkla att göra! Görs enkelt glutenfria med glutenfri havre!
Ingredienser
- 1 banan, mogen
- 4 dl havregryn (glutenfria om du vill)
- 4 dl sojadryck (eller havremjölk)
- 2 msk chiafrön
- 2 msk kokosolja
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 4 msk choklad (chocolate chips eller hackad choklad)
- kokosolja (till stekning)
Servering
- 2 bananer
- 50 g mörk choklad
- 100 g blandade bär
- ev färsk mynta
Gör så här
- Mixa banan, havregryn, sojadryck, chiafrön, kokosolja, bakpulver och salt i en höghastighetsmixer eller matberedare i 1-2 minuter tills smeten är slät.
- Rör ner chocolate chips/hackad choklad med en slickepott.
- Stek pannkakorna i lite kokosolja i varm stekpanna ca 1-1,5 minut per sida tills gyllenbruna. Det är lagom att vända pannkakorna när kanterna är lite bubbliga och har stelnat. Jag tycker ca 0,5 dl smet per pannkaka är lagom.
- Servera med skivad banan, smält choklad och färska bär.