Chocolate chiapudding

Foto: Charlotte Gawell
Chocolate chiapudding
10 ingredienser
Chokladpudding till frukost? Oh, yes! Det här receptet är ett kul sätt att variera sin chiapudding. Genom att mixa den färdiga chiapuddingen med banan blir konsistensen inte lika slemmig och smaksättningen med banan och kakao gifter sig perfekt.
Kakaonibs är ren choklad från kakaobönan som krossats i småbitar.De har en lite mild smak av kakao och kan användas i till exempel smoothies, i kaffet och i desserter. /Anja Forsnor
Ingredienser
Steg 1
- 2 dl kokosmjölk
- 2-3 msk chiafrön
Steg 2
- 1 banan
- 2 msk råkakaopulver
Topping
- frystorkade jordgubbar
- banan
- jordnötssmör
- kokosgrädde
- kakaonibs
- chiafrön
Gör så här
Steg 1
- Blanda kokosmjölk och chiafrön (mängden beror på vilken konsistens du vill ha) så att fröna sväller i mjölken. Ställ i kylskåp några timmar, gärna över natten.
Steg 2
- Kör chiapuddingen i mixer tillsammans med banan och råkakaopulver.
- Toppa med till exempel frystorkade jordgubbar, banan, jordnötssmör, kokosgrädde och kakaonibs.