Chimichurri rojo

Chimichurri rojo
Foto: Henning Kvick

Chimichurri rojo

2

13 ingredienser

30 m

Om du vill ha en chimichurri med mer smak, lite rökighet och hetta kan du prova röd chimichurri. Om det blir något över är den röda chimichurrin supergod att ha på rostat bröd eller till äggröra dagen efter.

Meat cravings_bokomslag_02

Boktips

Receptet är ur boken "Meat cravings" av Henning Kvick, Norstedts.

Ingredienser

portioner10
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad eller prova (eller koriander)
  • 1 paprika, grovhackad (röd)
  • 2-3 klyftor vitlök, skalade
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 jalapeño, urkärnad
  • 0,5 tsk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 tsk malen spiskummin, mald
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Låt stå i ca 20 minuter.
TIPS!