Chimichurri rojo

2 röster
30 m
10
Chimichurri rojo
Foto: Henning Kvick

Receptet är ur boken Meat cravings av Henning Kvick, Norstedts.

Meat cravings_bokomslag_02

Om du vill ha en chimichurri med mer smak, lite rökighet och hetta kan du prova röd chimichurri. Om det blir något över är den röda chimichurrin supergod att ha på rostat bröd eller till äggröra dagen efter.

30 m
10

Du behöver

  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad eller prova (eller koriander)
  • 1 paprika, grovhackad (röd)
  • 2-3 klyfta vitlök, skalade
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 jalapeño, urkärnad
  • 0,5 tsk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 tsk malen spiskummin, mald
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Låt stå i ca 20 minuter.
3 oktober 2019