Chiliolja med MSG

koket.se
Chiliolja med MSG
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Chiliolja med MSG

9 ingredienser

30 min

Chiliolja är både enkelt och smart att göra själv. Förvara oljan i en burk och låt den sätta guldkant på din matlagning framöver.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner dl
  • 1,5 msk thaichilifrukt, mortlad (torkad röd eller annan het chili)
  • 0,5 dl chilipulver (koreanskt)
  • 0,5 msk sichuanpeppar, mortlad
  • 2 stjärnanis, mortlad
  • 2 dl rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk MSG
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg mortlad chili och kryddor i en skål.
  2. Hetta upp rapsoljan i en kastrull.
  3. Tillsätt vitlöken när oljan är varm och låt den bli gyllenbrun.
  4. Häll den heta oljan med vitlök över chilin och låt det bubbla igång alla smaker.
  5. Tillsätt MSG, sesamolja och salt.
  6. Låt svalna och förvara sedan i en burk i kylen.