Chilinudlar med fläskfärs

POPULÄRT
koket.se
Chilinudlar med fläskfärs
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Chilinudlar med fläskfärs

14 ingredienser

30 min

Snabbfixad middag med äggnudlar, smakrik och krispigt stekt fläskfärs samt en riktigt god och enkel chiliolja.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl hoisinsås
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl kycklingbuljong (från koncentrerad fond eller tärning)
  • salt

Snabb chiliolja

  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 3 salladslökar
  • 2 pak choi

Gör så här

  1. Skala och skiva löken.
  2. Fräs färsen i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills den får fin färg.
  3. Tillsätt lök, ingefära och vitlök. Salta och låt fräsa någon minut. Häll sedan på kycklingbuljong, soja och hoisinsås. Låt koka ihop ca 2 minuter.

Chiliolja

  1. Heta upp rapsoljan i en kastrull. Stäng av värmen och vispa försiktigt i sambal oelek och salt.
  2. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
  3. Skiva pak choi i mindre bitar och strimla salladslök.
  4. Blanda de strimlade grönsakerna med den stekta färsen och nudlarna. Toppa med chiliolja.