Chilimarinerade lammracks

Chilimarinerade lammracks
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Chilimarinerade lammracks

17 ingredienser

1 h

Chilimarinerade lammracks med kimchigratäng kommer bli en uppskattad huvudrätt!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • ca 3 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 8 potatisar (stora och fasta)
  • 4 msk kimchi
  • 1-12 lammracks
  • 2 dl gochujang (eller vanlig chilisås)
  • 2 dl barbequesås
  • 200 g blandade bönor
  • 50 g sojabönor
  • 1 rödlök
  • vinäger
  • 200 g ost, riven

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull utan att det får färg.
  2. Tillsätt grädde, chilisås och smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt skivad potatis och koka tills grädden börjar tjockna och potatisen har lite kärna kvar.
  4. Blanda i kimchi och häll sedan upp blandningen i en ugnsfast form.
  5. Marinera lammracksen i gochujang och barbequesås.
  6. Stek eller grilla lammracksen till medium-well, de ska ha minst 60 grader i innertemperatur.
  7. Skiva bönorna och koka ca 3 minuter. Blanda sedan med sojabönor och skivad rödlök. Smaka av med salt, peppar och några droppar vinäger.
  8. Toppa gratängen med ost och gratinera i ugnen på 220 grader tills gyllene.
  9. Klart att serveras!