Chili ribs med krämig majs-och potatissallad

4 röster
1 h 30 min
4

Jennie lagar en grillfavorit - lite heta, lite klibbiga och underbart möra revbensspjäll serverade med en krämig potatissallad med majs och krispigt och friskt äpple. 

1 h 30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1,8 kg revbensspjäll (tunna)

Glaze

  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl barbequesås (gärna rökig)
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk chilipulver

Majs-och potatissallad

  • 800 g färskpotatis (kokt kall)
  • 340 g majskorn
  • 1 äpple, fint tärnat (krispigt)
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 65 g babyspenat
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela revbenen i mindre bitar och koka i saltat vatten i 1 timme. Lyft försiktigt upp och låt svalna.
  2. Skär potatis i mindre bitar och lägg i en bunke. Lägg äpple, salladslök och majs i bunken med potatis.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll över grönsakerna i bunken och rör om. Vänd försiktigt ner spenat, rädisor och koriander. Ställ åt sidan.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
  6. Lägg revbensspjällen på grillen på indirekt värme. Sätt på locket på grillen och låt gå i 10 minuter.
  7. Flytta sen revbenen till direkt värme och låt få fin färg på båda sidor. Pensla med glazen och vänd på revbenen med jämna mellanrum så de inte bränns. När de fått glansig, klibbig grillad yta är de klara att avnjutas.
  8. Servera de grillade ribsen tillsammans med den krämiga salladen.
  9. Glöm inte att matsortera rester från grönsaker, äpple och ribs för en mer hållbar matlagning och njut av din goda grillrätt! /Köket-redaktionen
27 juni 2020