Chili på fläskkarré och tomat
Chili på fläskkarré och tomat
16 ingredienser
3-4 h
Kryddig chili på fläskkarré, kikärter och tomat. Serveras i tortillabröd med syrlig avokadoröra och koriander.
Vill du göra egna tortillabröd? Spana in vår se & gör-film för att se hur du gör.
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- 600 g fläskkarré
- 400 g hela körsbärstomater
- 400 g färdigkokta kikärtor
- 2 msk tomatpuré
- 4 klyftor vitlök, skalade och krossade
- 2 gula lökar
- 2 msk paprikapulver, gärna rökt
- 1 msk malen koriander
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk malen kanel
- 2 tsk salt
- 4 avokador
- 1 limefrukt, saften från och zesten av
- 1 kruka färsk koriander
- 1,5 tsk salt
- tortillabröd, gärna hembakade
Gör så här
- Dela köttet i 2 stycken, för kortare tillagningstid. Lägg köttet i en ugnsfast gryta och lägg över de avrunna kikärtorna, löken skuren i tunna halvmånar och resterande ingredienser. Rör runt ordentligt med händerna så allt blandas och kryddorna verkligen omfamnar köttet.
- Ställ på ett lock och sätt grytan i ugnen i 2-4 timmar på 125 grader. Grytan är klar när köttet faller isär.
- Ta ut grytan och med en gaffel repar du köttet och mosar lätt de övriga ingredienserna till en härlig chili.
- Mosa avokadon med en gaffel, blanda med limesaft, zest, salt och den hackade koriandern.
- Lägg chilin i ett tortillabröd, toppa med den syrliga avokadoröran och toppa med lite mer färsk koriander.