Chicken tikka masala på 20 minuter

Chicken tikka masala på 20 minuter
Foto: Tv4

Chicken tikka masala på 20 minuter

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

20 m

Den här snabba och enkla Chicken tikka masala på 20 minuter är en perfekt vardagsrätt för hela familjen.

Ingredienser

portioner
  • 25 g smör (och rapsolja)
  • 1 lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2-3 msk garam masala (se recept nedan)
  • 600 g kycklinglårfilé, strimlad
  • 200 g blomkål
  • salt
  • 1 förp passerade tomater
  • 2 dl matyoghurt (grekisk eller turkisk)
  • 1 limefrukt, pressad
  • basmatiris, till servering

Garam masala

  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 1 krm malen nejlika

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i smör och olja. Stek lök och vitlök tillsammans med kryddblandningen så att smakerna kommer ut ordentligt.
  2. Kryddblandningen gör du enkelt genom att blanda alla kryddorna väl och förvara i en tät burk.
  3. Lägg i kycklingen och höj värmen till högsta. Stek under omrörning tills kycklingen är stekt runtom. Lägg i blomkålen och smaka av med salt.
  4. Häll i de passerade tomaterna och yoghurten och låt det koka ihop i ca 10 minuter på medelvärme. Avsluta med limejuice och smaka av med eventuellt mer salt.
  5. Servera gärna med basmatiris.