Chicken larb salad

koket.se
Chicken larb salad
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Chicken larb salad

10 ingredienser

30 m

Plockmat med salladsskålar, kycklingfärs och rostat ris. Crunchy och gott!

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 3 tsk chiliflakes
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk limefrukt, juice
  • 2 knipplökar (eller schalottenlökar)
  • 1 knippe färsk koriander och mynta
  • 1 isbergssallad (eller hjärtsallad)
  • rapsolja, till stekning (eller olivolja)

Gör så här

  1. Lägg det råa riset i en panna. Rosta det gyllenbrunt, tar ca 10-15 minuter. Rör runt i det då och då med en träslev. När det är jämnt gyllenbrunt, häll upp det i en mortel och krossa det till ett fint pul-ver. Alternativt använd en stavmixer.
  2. Fräs färsen i en gryta med lite olivolja, den ska inte brynas utan bara bli genomkokt. Ta i citrongräs, chili, limejuice, fisksås och ca 2 msk av det mortlade riset. Låt gå med färsen ett par minuter. Smaksätt eventuellt med lite mer salt.
  3. Skär ner löken i tunna skivor plocka och grovhacka örterna. Vänd ner lök och örter i färsen. Plocka stora skålar av salladen, lägg upp en rejäl sked med ”larb" i varje skål och servera. Strö gärna lite ”rispulver” på toppen för en mer crunchy sallad.