Chicken fingers

koket.se
Chicken fingers
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Chicken fingers

5 ingredienser

30 m

Här har du hittat en riktig familjefavorit! Krispiga kycklingbitar som är klara på nolltid är alltid uppskattat.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl kryddblandning (eller valfri rub)
  • 3 ägg
  • 4 dl cornflakes, krossade
  • frityrolja

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i långa strimlor. Marinera bitarna i kryddblandning eller rubben.
  2. Vispa upp äggen i en skål.
  3. Krossa cornflakes i en annan skål.
  4. Doppa kycklingstrimlorna först i ägget och sedan i cornflaksen.
  5. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160 grader.
  6. Fritera kycklingfingrarna i ca 4-5 minuter tills den fått fin färg. Klart!