Chicken cashew

128 röster
30 min
4
Chicken cashew
Foto: TV4

Stekt kyckling med rostade cashewnötter - en riktig favorit från thai kiosken som går lätt att laga själv.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1,5 dl cashewnötter
  • 500 g kycklinglårfilé utan skinn
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 4 msk rapsolja, neutral
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 65 g mangoldblad (eller färska spenatblad)

Tillbehör

  • 4 port ris
  • 2 citrongräs
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset tillsammans med bankat citrongräs enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna eller wok och rosta nötterna snabbt i pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med currypasta i olja.
  4. När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält.
  5. Tillsätt lök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så de blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”.
  6. Tillsätt ostronsås och vinäger. Vänd in mangold och cashewnötter. Servera med riset.
  7. Glöm inte att matsortera skal från lök, paprika för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda chicken cashew. /Köket-redaktionen
3 augusti 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...