Chicago Hot dog

koket.se
Chicago Hot dog
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Chicago Hot dog

20 ingredienser

2 h

"Kokt Frankfurterkorv i ångat bröd med vallmofrön, amerikansk senap, gurkrelish, hackad gul lök, tomatskivor och picklad gurka. Sportchili och sellerisalt på toppen. Aldrig ketchup." /Erik Videgård

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Picklad gurkrelish

  • 1 kg gurka, oskalad, urkärnad i små kuber.
  • 200 g gul lök, finhackad
  • 20 g salt utan jod
  • 1,5 vatten
  • 200 g strösocker
  • 400 g äppelcidervinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk sellerifrön

Sportpeppar

  • 1 kg jalapeno-chili

Inläggning

  • 1,2 l vitvinsvinäger
  • 250 g vatten
  • 24 g salt utan jod
  • 30 g strösocker
  • 2 klyftor vitlök, krossade skalade
  • 250 g vitvinsvinäger
  • 60 g strösocker
  • 45 g salt utan jod
  • 3 g dillfrö
  • 2 klyftor vitlök, skalade och krossade

Inlagd gurka

  • 500 g västeråsgurka, delad i fyra på längden

Gör så här

Picklad gurkrelish

  1. Sprid ut gurka, lök och salt i en vid skål.
  2. Tillsätt så mycket isvatten så att det precis täcker, låt stå 2 timmar i rumstemperatur.
  3. Lägg en silduk eller en bit bomullstyg i en sil och häll i grönsakerna. Skölj med vatten och pressa ut så mycket som möjligt av vätskan.
  4. Koka upp socker, vinäger, senapsfrön och sellerifrön i en kastrull stor nog att rymma även gurkan. Låt koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter.
  5. Tillsätt gurkmixen, koka upp och sjud i 10 minuter. Rör om då och då.
  6. Häll upp gurkrelishen i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylskåpet.

Sportpeppar

  1. Skölj chilin och skär två skåror längs med chilin.
  2. Koka upp inläggningsvätskan och sjud tills socker och salt löst sig. Tillsätt chilin, koka upp och sjud i 1 minut.
  3. Lägg chilin i väl rengjorda glasburkar och häll på inläggningsvätska så det täcker, sätt på lock och förvara i kylen.

Inlagd gurka

  1. Lägg gurkan i en bunke.
  2. Koka upp inläggningen och sjud tills salt och socker löst sig.
  3. Häll vätskan över gurkan så den täcker. Låt svalna i 2 timmar.
  4. Lägg över i väl rengjorda glasburkar och förvara i kylen.