Chicago Hot dog
Chicago Hot dog
20 ingredienser
2 h
"Kokt Frankfurterkorv i ångat bröd med vallmofrön, amerikansk senap, gurkrelish, hackad gul lök, tomatskivor och picklad gurka. Sportchili och sellerisalt på toppen. Aldrig ketchup." /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Picklad gurkrelish
- 1 kg gurka, oskalad, urkärnad i små kuber.
- 200 g gul lök, finhackad
- 20 g salt utan jod
- 1,5 vatten
- 200 g strösocker
- 400 g äppelcidervinäger
- 1 tsk gula senapsfrön
- 1 tsk sellerifrön
Sportpeppar
- 1 kg jalapeno-chili
Inläggning
- 1,2 l vitvinsvinäger
- 250 g vatten
- 24 g salt utan jod
- 30 g strösocker
- 2 klyftor vitlök, krossade skalade
- 250 g vitvinsvinäger
- 60 g strösocker
- 45 g salt utan jod
- 3 g dillfrö
- 2 klyftor vitlök, skalade och krossade
Inlagd gurka
- 500 g västeråsgurka, delad i fyra på längden
Gör så här
Picklad gurkrelish
- Sprid ut gurka, lök och salt i en vid skål.
- Tillsätt så mycket isvatten så att det precis täcker, låt stå 2 timmar i rumstemperatur.
- Lägg en silduk eller en bit bomullstyg i en sil och häll i grönsakerna. Skölj med vatten och pressa ut så mycket som möjligt av vätskan.
- Koka upp socker, vinäger, senapsfrön och sellerifrön i en kastrull stor nog att rymma även gurkan. Låt koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter.
- Tillsätt gurkmixen, koka upp och sjud i 10 minuter. Rör om då och då.
- Häll upp gurkrelishen i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylskåpet.
Sportpeppar
- Skölj chilin och skär två skåror längs med chilin.
- Koka upp inläggningsvätskan och sjud tills socker och salt löst sig. Tillsätt chilin, koka upp och sjud i 1 minut.
- Lägg chilin i väl rengjorda glasburkar och häll på inläggningsvätska så det täcker, sätt på lock och förvara i kylen.
Inlagd gurka
- Lägg gurkan i en bunke.
- Koka upp inläggningen och sjud tills salt och socker löst sig.
- Häll vätskan över gurkan så den täcker. Låt svalna i 2 timmar.
- Lägg över i väl rengjorda glasburkar och förvara i kylen.