Chèvrelasagne med kycklingfilé

Chèvrelasagne med kycklingfilé
Foto: TV4

Chèvrelasagne med kycklingfilé

Av: Helen - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1h 10m

Lasagne, med chèvre och vitlök, serveras med stekt kycklingfilé och krispig sallad.

Dryckesförslag: Rött vin, Zinfandel eller Äppelmust.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk citronpeppar

Sås

  • 1,2 l grädde
  • 600 g chèvreost
  • 1,5 msk idealmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Tomatröra

  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 200 g soltorkade tomater, i olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 320 g bladspenat

Lasagne

  • olja
  • ca 8 färska lasagneplattor

sallad

  • 0,5 salladshuvud
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

Kyckling i marinad

  1. Gör en marinad genom att pressa vitlök och blanda den med soja och citronpeppar.
  2. Lägg i kycklingfilén i marinaden och ställ in i kylskåpet.

Sås

  1. Koka upp grädde och chèvreost i en stor kastrull.
  2. När osten har löst upp i grädden, red med idealmjöl.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ställ kastrullen åt sidan.

Tomatröra

  1. Finhacka lök och finhacka dom soltorkade tomaterna.
  2. Stek löken och vitlöken i oljan från dom soltorkade tomaterna.
  3. Lägg i dom finhackade tomaterna och stek samman med löken.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg över tomatröran i en bunke.
  6. Fräs bladspenaten lätt i stekpanna och ställ åt sidan.

Lasagne

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja sedan med att montera lasagnen.
  3. Ta en stor ugnsfast form och lägg lite olja i botten, lägg därefter lite av såsen över.
  4. Lägg ett lager med lasagneplattor, halva mängden tomatröra, halva mängden bladspenat och en tredjedel av såsen.
  5. Gör ett likadant lager till.
  6. Avsluta med lasagneplattor och den sista tredjedelen av såsen.
  7. Ställ in i ugnen i 20 minuter.

Sallad

  1. Blanda salladsblad med hackade tomater, gurka och paprika i en skål.

Kyckling

  1. Ta ut kycklingen ur kylskåpet och stek filéerna i en stekpanna med lite olivolja.

Servering

  1. Servera den varma chèvrelasagnen med stekt kycklingfilé och fräsch sallad.