Chèvrelasagne med kycklingfilé

1h 10m
6
Chèvrelasagne med kycklingfilé
Foto: TV4

Lasagne, med chèvre och vitlök, serveras med stekt kycklingfilé och krispig sallad.

Dryckesförslag: Rött vin, Zinfandel eller Äppelmust.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 oktober 2017
1h 10m
6

Du behöver

Kyckling

  • 6 filéer kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk citronpeppar

Sås

  • 1,2 l grädde
  • 600 g chevreost
  • 1,5 msk idealmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Tomatröra

  • 2 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 320 g färsk bladspenat

Lasagne

  • olja
  • ca 8 lasagneplattor, färska

Sallad

  • 0,5 salladshuvud
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 10 cocktailtomater.

Gör så här

  1. Kyckling i marinad
    Gör en marinad genom att pressa vitlök och blanda den med soja och citronpeppar.
  2. Lägg i kycklingfilén i marinaden och ställ in i kylskåpet.
  3. Sås
    Koka upp grädde och chèvreost i en stor kastrull.
  4. När osten har löst upp i grädden, red med idealmjöl.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ställ kastrullen åt sidan.
  7. Tomatröra
    Finhacka lök och finhacka dom soltorkade tomaterna.
  8. Stek löken och vitlöken i oljan från dom soltorkade tomaterna.
  9. Lägg i dom finhackade tomaterna och stek samman med löken.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Lägg över tomatröran i en bunke.
  12. Fräs bladspenaten lätt i stekpanna och ställ åt sidan.
  13. Lasagne
    Sätt ugnen på 225 grader.
  14. Börja sedan med att montera lasagnen.
  15. Ta en stor ugnsfast form och lägg lite olja i botten, lägg därefter lite av såsen över.
  16. Lägg ett lager med lasagneplattor, halva mängden tomatröra, halva mängden bladspenat och en tredjedel av såsen.
  17. Gör ett likadant lager till.
  18. Avsluta med lasagneplattor och den sista tredjedelen av såsen.
  19. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
  20. Sallad
    Blanda salladsblad med hackade tomater, gurka och paprika i en skål.
  21. Kyckling
    Ta ut kycklingen ur kylskåpet och stek filéerna i en stekpanna med lite olivolja.
  22. Servering
    Servera den varma chèvrelasagnen med stekt kycklingfilé och fräsch sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept