Chevréfyllda filodegsrullar

Foto: Tv4
Chevréfyllda filodegsrullar
15 ingredienser
40 m
Chevréfyllda filodegsrullar med rödlöksmarmelad och pinjenötter blir en festlig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Filodegsdolmar
- 4 ark filodeg
- 1 ägg, uppvispat
- 4 tsk flytande honung
- 200 g chèvreost
- 1 dl rapsolja
Rödlöksmarmelad
- 2 rödlökar (medelstora)
- 2 msk smör
- 1 dl balsamvinäger
- 0,5 limefrukt
- 1 dl strösocker
- 1 msk flytande honung
- 0,5 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
Tillbehör
- 50 g pinjenötter
Servering
- 100 g rucolasallad
Gör så här
Filodegsdolmar
- Pensla kanterna på filodegsarken med uppvispat ägg.
- Ringla honung över arken.
- Forma chèvreosten till avlånga rullar, ca 2 cm tjocka och 10 cm breda.
- Rulla ihop arken till små paket (dolmar). Se till att vika in kanterna så att ostfyllningen inte rinner ut.
- Stek dolmarna i olja på medelhög värme tills de fått en fin färg.
- Lägg dolmarna på hushållspapper och låt droppa av så att överflödigt fett torkas av.
Rödlöksmarmelad
- Skiva rödlöken tunt.
- Stek sedan löken på medelhög värme tills de blivit mjuk.
- Tillsätt balsamicovinäger, pressad lime, socker, honung. Salta och peppra.
- Låt sjuda tills marmeladen tjocknar, ca 15 minuter. Låt svalna.
Tillbehör
- Rosta pinjenötterna i en het torr panna tills de börjar få färg och låt svalna.
Servering
- Fördela rucola som en bädd på varje tallrik.
- Lägg en filodegsdolme på rucolabädden.
- Fördela marmeladen i små portionsskålar och placera vid varje tallrik.
- Toppa rätten med rostade pinjenötter och eventuellt lite flytande honung.