Chevréfyllda filodegsrullar

Chevréfyllda filodegsrullar
Foto: Tv4

Chevréfyllda filodegsrullar

15 ingredienser

40 m

Chevréfyllda filodegsrullar med rödlöksmarmelad och pinjenötter blir en festlig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Filodegsdolmar

  • 4 ark filodeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 4 tsk flytande honung
  • 200 g chèvreost
  • 1 dl rapsolja

Rödlöksmarmelad

  • 2 rödlökar (medelstora)
  • 2 msk smör
  • 1 dl balsamvinäger
  • 0,5 limefrukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Tillbehör

  • 50 g pinjenötter

Servering

  • 100 g rucolasallad

Gör så här

Filodegsdolmar

  1. Pensla kanterna på filodegsarken med uppvispat ägg.
  2. Ringla honung över arken.
  3. Forma chèvreosten till avlånga rullar, ca 2 cm tjocka och 10 cm breda.
  4. Rulla ihop arken till små paket (dolmar). Se till att vika in kanterna så att ostfyllningen inte rinner ut.
  5. Stek dolmarna i olja på medelhög värme tills de fått en fin färg.
  6. Lägg dolmarna på hushållspapper och låt droppa av så att överflödigt fett torkas av.

Rödlöksmarmelad

  1. Skiva rödlöken tunt.
  2. Stek sedan löken på medelhög värme tills de blivit mjuk.
  3. Tillsätt balsamicovinäger, pressad lime, socker, honung. Salta och peppra.
  4. Låt sjuda tills marmeladen tjocknar, ca 15 minuter. Låt svalna.

Tillbehör

  1. Rosta pinjenötterna i en het torr panna tills de börjar få färg och låt svalna.

Servering

  1. Fördela rucola som en bädd på varje tallrik.
  2. Lägg en filodegsdolme på rucolabädden.
  3. Fördela marmeladen i små portionsskålar och placera vid varje tallrik.
  4. Toppa rätten med rostade pinjenötter och eventuellt lite flytande honung.