Chèvre chaud med jordgubbar
Chèvre chaud med jordgubbar
10 ingredienser
20 m
”Gott både till lunch eller som efterrätt! Till exempel om man ätit gazpacho eller något annat som inte riktigt gjort en helt mätt.” /Jessica Frej
Ingredienser
- 4 skivor brödskiva
- olivolja (att ringla över bröden innan ugnen)
- 4 skivor chèvreost
- 1 tsk honung
- 1 ask jordgubbar
- 3 msk olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- flingsalt
- svartpeppar
- lavendel (till dekoration, om du har)
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader.
- Lägg bröden i en ugnsform och ringla över lite olivolja.
- Placera osten på varje brödskiva och ringla över honung.
- Baka bröden i ugnen i ca 5 minuter.
- Dela jordgubbarna under tiden och blanda dem med olivolja, balsamvinäger, lite flingsalt och svartpeppar.
- Servera bröden med jordgubbarna och toppa med lite lavendel. Det är också väldigt gott med rostade pinjenötter till!