Cheesy salad deluxe, 
covered in champagne

30m
4
Cheesy salad deluxe, 
covered in champagne
Foto: TV4

Matig sallad med champagnevinägrett, serveras med fem sorters ost.

Dryckesförslag;

Champagne. Alt. Prosecco, Cava.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 oktober 2017
30m
4

Du behöver

Dressing

  • 3 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • 1 msk champagne, alt. cava, processo
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Sallad

  • 200 g 5 gryner, Zeta
  • 200 g spenat
  • 50 g ruccola
  • 250 g körsbärstomater
  • 140 g soltorkade strimlade tomater
  • 1 rödlök medelstor
  • 8 champinjoner
  • 140 g snackoliver provencal
  • 2 avokado
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 300 g salami

Ostar

  • 200 g chevré
  • 200 g fetaost lagrad
  • 150 g blåmögelost
  • 200 g halloumi
  • 150 g riven parmesan

Topping

  • grönt, ätbart glitter

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda senap och vitlök ordentligt till en jämn smet.
  2. Häll i skumpan, vinägern och olivoljan och rör väl.
  3. Toppa med salt och peppar.
  4. Sallad
    Börja med att koka upp rikligt med vatten för grynerna.
  5. När vattnet kokar häller du ner grynerna och kokar i 10 min.
  6. Häll av vattnet och låt det kokade svalna.
  7. 
Se till att ha alla grönsakerna samt salamin färdighackade innan du börjar blanda salladen för att kunna lägga ner dem i skålen i lager (underlättar blandningen).
  8. Skala och hacka rödlöken.
  9. Hacka cocktailtomaterna i 4 klyftor.
  10. Skölj och hacka champinjonerna i medelstora bitar.
  11. Kärna ur och gröp ur avokadorna och hacka i medelstora bitar.
  12. Hacka upp salamin i lagom bitar.
  13. Rosta pinjenötter i Snapphanegrill
    Värm upp Snapphanegrillen. Lägg pinjenötter på plåt.
  14. Rosta i ca 3 min, skaka om plåten efter halva tiden
  15. Rosta pinjenötter i ugn
    Sätt ugnen på 225 grader.
  16. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper.
  17. Rosta i ugnen i ca 5-8 min.
  18. Montering av sallad
    Varva alla grönsaksingredienser samt dressingen, pinjenötterna och salamin.
  19. Rör om med salladsbestick.
  20. Strö grönt glitter över salladen.
  21. Ostar
  22. De fem olika ostarna serveras var för sig på olika fat så att gästerna själva får välja.
  23. Smula sönder chevrén och fetaosten.
  24. Skär blåmögelosten i små bitar.
  25. Den rivna parmesanen läggs direkt i en skål med sked.
  26. Skär halloumin i sticks och stek i panna i ca 3 min på varje sida.
  27. Servering
    Servera salladen, med dressingen och ostarna vid sidan om, medan halloumin är varm.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept