Cheesecake med nötchoklad och romantisk topping

76 röster
30 m + 4 h
8-10

Frosen cheesecake smaksatt med nutella! Toppas med jordgubbar och passionsfrukt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + 4 h
8-10

Du behöver

Cheesecake

  • 120 g smör
  • 400 g nutella
  • 250 g digestivekex
  • 500 g färskost
  • ca 70 g florsocker

Topping

  • 5-8 st jordgubbar
  • 3-5 st passionsfrukt

Gör så här

  1. Smält samman smör med 1 msk nutella.
  2. Krossa digestivekexen till fina/släta smulor. Blanda ihop smörblandningen med digestivekexen och pressa ner i en form som är ca 20-25 cm i diameter. Ställ in i frysen i ca 20 minuter.
  3. Blanda ihop färskost, resten av nutellan och florsockret till en fin smet. Ta ut formen och häll blandningen på digestivebotten. Ställ in i frysen ca 3 h.
  4. Ta ut kakan ca 1 h innan servering och garnera med passionsfrukt och jordgubbar.
27 oktober 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept