Cheesecake med lemoncurd och färska bär

Cheesecake med lemoncurd och färska bär
Foto: TV4

Cheesecake med lemoncurd och färska bär

2

7 steg att laga

10 ingredienser

30 min + tid i frys

Fryst cheesecake med syrlig smak av citron! Perfekt att servera i glas så alla får din egen portion.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Botten

  • 12 digestivekex [180 g]
  • 75 g smör
  • 0,5 dl lemon curd

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 1 dl muscovadosocker (råsocker)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronskal
  • 2 dl vispgrädde

Topping:

  • 150 g lemon curd
  • färska bär

Gör så här

  1. Vispa samman grädden och sockret i en bunke. Det ska vara lättvispat men inte rinnigt.
  2. Vispa i färskosten, citronskalet och vaniljsockret och vispa så det blir en slät smet.
  3. Frys smeten tills stelnat
  4. Ta fram smeten innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp ca 15 minuter innan servering.
  5. Kakbotten
    Smält smör och blanda ihop med krossade digestivekex. Låt stå svalt i 15 minuter.
  6. Ta fram fyra glas och placera kexblandningen i botten. Fyll på med lemon curd och sedan cheesecakefyllningen.
  7. Toppa med mer lemon curd och färska bär.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer