Cheesecake med lemoncurd och färska bär

Cheesecake med lemoncurd och färska bär
Foto: TV4

Cheesecake med lemoncurd och färska bär

2

10 ingredienser

30 min + tid i frys

Fryst cheesecake med syrlig smak av citron! Perfekt att servera i glas så alla får din egen portion.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Botten

  • 12 digestivekex [180 g]
  • 75 g smör
  • 0,5 dl lemon curd

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 1 dl muscovadosocker (råsocker)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronskal
  • 2 dl vispgrädde

Topping:

  • 150 g lemon curd
  • färska bär

Gör så här

  1. Vispa samman grädden och sockret i en bunke. Det ska vara lättvispat men inte rinnigt.
  2. Vispa i färskosten, citronskalet och vaniljsockret och vispa så det blir en slät smet.
  3. Frys smeten tills stelnat
  4. Ta fram smeten innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp ca 15 minuter innan servering.
  5. Kakbotten
    Smält smör och blanda ihop med krossade digestivekex. Låt stå svalt i 15 minuter.
  6. Ta fram fyra glas och placera kexblandningen i botten. Fyll på med lemon curd och sedan cheesecakefyllningen.
  7. Toppa med mer lemon curd och färska bär.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer