Cheesecake med lakrits och hallon
Cheesecake med lakrits och hallon
8 ingredienser
30 min + 3 h i kylen
Snabbfixade portions-cheesecakes som varken behövs frysas eller bakas. Smakkombination hallon och lakrits är en klassiker i godishyllan som också görs sig väldigt bra i denna no bake cheesecake.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Botten
- 200 g digestivekex
- 75 g smör
Fyllning
- 300 g färskost
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk lakritspulver
- 1 dl florsocker
Dekoration
- färska hallon
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop.
- Använd det mesta av kexsmulet och fördela i 12 stycken muffinsformar. Platta till med botten av ett litet glas eller liknande.
- Vispa färskost, grädde och lakrits riktigt krämigt med elvisp.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en krämig fyllning. Rör inte för mycket, då riskerar det att bli en lös kräm.
- Fyll en spritspåse med fyllningen om du vill spritsa krämen snyggt i varje form.
- Fördela fyllningen i alla muffinsformar.
- Dekorera med hallon.
- Ställ i kylen och låt stå kallt ett par timmar innan servering.